Ompeluleikki

Ompeluleikissä tarkoituksena on, että lapsi pujottelee lankaa reikien läpi tai naulojen ympäri, muodostaen kuvioita.
Yksinkertaisin vaihtoehto ompeluleikkiin on laminoitu korttipohja, jossa olevien reikien läpi pujotellaan askartelupunoksia (piipunrassia).

Tutustu meidan kaikki ompelukuvat

Monimutkaisempi nyörityspeli on paneeli, jossa on nauloja. Naulojen ympärille lankaa nyörittäessä syntyy aina jokin kuvio. Lankoja voi myös olla paneelissa jo valmiina, jotta lapsi saa muunnella ja sommitella itse lisää kuviota olemassa olevan päälle. Katso myös video!

Ompelussa käytetyt nauhat voivat olla kovia, joustavia tai pehmeitä – värikkäitä, eri pituisia ja paksuisia.Voit siis hyödyntää kaikkea piipunrasseista ontelokuteeseen tai tavalliseen lankaan.

Ompelu auttaa lasta kehittymään monella eri tavalla ja säännöllinen hienomotoristen taitojen harjoittelu voi parantaa jopa puhetta. Nauhapelit kehittävät kätevyyttä, parantavat koordinaatiota ja harjoittavat näköä. Tällaiset harjoitukset kehittävät myös keskittymistä sekä sinnikkyyttä, mukavan puuhastelunohessa. Mielikuvitus saa olla mukana!

Ompeluleikin avulla, voi lapsi oppia esimerkiksi helpommin sitomaan kengännauhat ja prosessista voitulla mielenkiintoinen ja jännittävä. Kengännauhojen pujottelu ja sitominen kehittää lapsen loogistaajattelua, sillä pujotellessa täytyy miettiä, mihin reikään nauha tulee vetää.

admin avatar

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart