Ompeluleikki

Narutaide stimuloi motoriikan lisäksi myös mieltä

Ompelu auttaa lasta kehittymään monella eri tavalla ja säännöllinen hienomotoristen taitojen harjoittelu voi parantaa jopa puhetta. Yksi narutaiteen suurimmista eduista onkin älyllinen stimulaatio.

Lisäksi narutaide ja narupelit kehittävät kätevyyttä, parantavat koordinaatiota ja harjoittavat näköä. Tällaiset harjoitukset kehittävät myös keskittymistä sekä sinnikkyyttä, mukavan puuhastelun ohessa, jossa mielikuvitus saa olla mukana!

Ompeluleikin avulla, lapsi voi esimerkiksi oppia helpommin sitomaan kengännauhat ja se voi kerta toisensa jälkeen tuntua mielenkiintoiselle ja jännittävälle. Kengännauhojen pujottelu ja sitominen kehittävät myös lapsen loogista ajattelukykyä, sillä pujotellessa täytyy miettiä, mihin reikään nauha tulee vetää.

Ompeluleikissä tarkoituksena on, että lapsi pujottelee lankaa reikien läpi muodostaen kuvioita. Yksinkertaisin vaihtoehto ompeluleikkiin on laminoitu korttipohja, jossa olevien reikien läpi pujotellaan piipunrassia tai paksua lankaa.

Sofia näyttää kuinka hän kirjoo kuvia lankoilla

Tässä on esittelyvideo siitä, kuinka valmistamme ”ompelukuvat” kotona.

Muistan itse, että jo Sofian ollessa 2-vuotias huomasin, kuinka hän innokkaasti pujotteli helmiä kengännauhoihin. Siksi innostuin joskus tekemään hänelle kirjailukuvia. Aloitimme kuvien kirjailuharjoittelun, kun hän oli 3-vuotias. Nyt hän on vasta 4-vuotias, mutta pystyy helposti kirjomaan ilman kaavaa. Näiden tekeminen on ollut Sofialle ja minulle suuri iloa tuottava asia ja niitä on ollut mukava puuhastella yhdessä. Nykyään meillä onkin kirjailukuvia iso kokoelma.

Olemme ideoineet verkkokauppaamme erityisesti lapsia innostavia ompelukuvia sekä narutaide-settejä. Askartelun ja leikin kautta on helppo samalla oppia esimerkiksi väreistä, eläimistä, vuodenajoista tai vaikkapa juhlista.

Ompelukuvat houkuttelevat lasta erikoisuudellaan

Ompelukuvien epätavallinen muotoilu houkuttelee lasta ja tästä syystä lapsella riittää mielenkiintoa tehdä taideteos loppuun asti. Laminoitu kuva on kirkas ja pörröiset piipunrassit tekevät siitä entistä eläväisemmän.

Lapsi joutuu koko luovan prosessin ajan käyttämään hienomotoriikkaansa sekä  tekemään älyllisiä päätöksiä, mihin reikään seuraavaksi pujottaa. Lisääntynyt henkinen stimulaatio pitää aivot terävinä ja parantaa kykyä voittaa vastoinkäymiset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart