Meistä

Hei olen Oleg

Toimitusjohtaja, Vikroriia Mailnen Oy

Nimeni on Oleg. Olen syntynyt Ukrainassa pienessä kylässä ja valmistunut bioteknikoksi maatalousyliopistosta. Harjoitteluni kautta päädyin aikanaan Suomeen ja löysin täältä työpaikan. Työskentelin sikatilalla yli 10 vuotta, mutta en nauttinut työstäni. Kaikesta huolimatta halusin jäädä, sillä eurooppalaiset arvot ovat ovat minulle tärkeitä.

Aloitin kasvissyönnin ja se johdatti minut uudelle polulle. Lopetin työnteon maatilalla ja keskityin itseeni. Löysin Viktoriian ja saimme tyttäremme, jonka myötä aloin ajatella, että haluan tehdä jotain oikeasti hyödyllistä yhteiskunnalle. Koska vietimme paljon aikaa lapsemme kanssa, saimme ajatuksen kirjan luomisesta. Minä pidän piirtämisestä ja Viktoriia rakastaa lukemista sekä kirjoittamista. Näin syntyi kirjamme Forestella ja kaksi kuningaskuntaa.

Myöhemmin loimme myös lisätyn todellisuuden -sovelluksen kirjan kuvitusten pohjalta. Saimme paljon myönteistä palautetta, mutta jouduimme taloudellisiin vaikeuksiin, jotka johtuivat sovelluksen kehittämisen korkeista kustannuksista. Mottoni kuitenkin elämässä on, ettei koskaan saa lopettaa! Siispä kysyin itseltäni: Miten muuten voin tuottaa iloa lapsille? Sain vastauksen, kun tyttäremme pyysi omaan huoneeseensa julistetta, jossa olisi hänen rakas sankarinsa – maaginen yksisarvinen. 

Tästä lähti idea kehittää kokoelma ihania julisteita, sinua ja lapsiasi varten. Kaikissa tuotteissamme: julisteissa, DIY-seteissä, hohtavissa canvaksissa ja kirjoissa on kyse kodin tunnelmasta. Kuvat luovat viihtyisyyttä lastenhuoneisiin & luova askartelu puolestaan kehittää lapsia. Parasta on hauskanpito ja yhdessä tekeminen vanhempien ja lasten kesken!

Moi olen Viktoriia

Luova johtaja, Viktoriia Mailnen Oy

Nimeni on Viktoriia. Mailnen on lempinimi joka muovautui “maailman”-sanasta. Valitsimme tämän sanan yrityksemme nimeen, sillä se kuvaa missiotamme, joka kuuluukin: ”On mielenkiintoista tutkia maailmankaikkeuttamme yhdessä!”

Olen ukrainalainen. Halusin, että lapseni kasvaa onnellisessa maassa ja siksi muutin Suomeen. Jätin opettamisen ukrainalaisessa yliopistossa ja työskentelin hetken kirjanpitäjänä eräässä kansainvälisessä yrityksessä. Sofian syntyminen mullisti kuitenkin maailmamme. Ennen hänen syntymäänsä ajattelin, että jatkaisin työskentelyä rahoitusalalla, kuten ennenkin. Tyttäreni syntymän jälkeen alkoi kuitenkin tulla uusia ajatuksia, jotka konkretisoituivat kirjoitettuani lapsille satukirjan, jonka mieheni kuvitti. Nyt, kun myös Sofia on kasvanut, puuhastelemme paljon yhdessä. Parhaat ideat ovat kerätty Diy-bokseihin.

Rakastan luontoa ja taidetta todella paljon. Pidän myös lukemisesta sekä näyttelyissä käymisestä. Luova työni jatkuu kotona oman lapseni kanssa ja nyt myös töissä, sillä työskentelen koulussa. Siellä tehtäväni on kehittää lasten luovuutta ja luovia kykyjä. 

Olen perfektionisti ja yritän tehdä aina kaiken täydellisesti. Joskus täydellisyyden tavoittelu on kuitenkin tielläni, sillä en uskalla näyttää ihmisille lopputulosta, ellei se ei ole mielestäni vielä täydellinen. Olin pitkään harmissani siitä, ettei lisätyn todellisuuden – pystyimme maksamaan vain yhden vuoden lisenssin. 

Odotin kritiikkiä ja tuomiota, mutta erään lukijan kirje rohkaisi minua. Hän kysyi milloin toinen osa julkaistaan. En aluksi kuullut kysymystä; pyysin vain anteeksi, ettei sovellus toimi. Niinpä lukija kysyi: Miksi emme voisi lukea kirjaa ilman sovellusta? Kuvitukset ovat kauniita myös ilman sitä. Niinpä, miksi ei? Me nauroimme ja itse ymmärsin yksinkertaisen asian: lopputulos voi muuttua prosessin aikana. Älä pelkää näyttää luovia projektejasi, katsoja ei ole niiden asiantuntija. Kirjamme on muuten edelleen myynnissä BOD:ssa, ilman sovellusta.

"On mielenkiintoista tutkia maailmankaikkeuttamme yhdessä!"

Ole rohkea. Kokeile jotain uutta elämässä! Ja olet varmasti onnekas.
Shopping Cart